Az elbűvölő emberek, a színes kultúrák, varázslatos természeti látnivalók mellett a végtelenül változatos ízek és…
Gasztronómia
Miért ne dobjuk ki a banán héját? (Hanem lehetőleg együk meg)
A banánhéj 99,9% százaléka végzi a szemétben, ami nem csak környezetszennyezés, hanem pazarlás is. Bizony.…
A legbizarrabb ázsiai étkek – Erős idegzetűeknek
Az egyik legérdekesebb és talán leggyomor-forgatóbb gasztroturisztikai körképet rajzoljuk fel cikkünkben, melyben bemutatjuk Ázsia legfurcsább…
Nyers hal a croissant-ban
Mind a sushi, mind a croissant olyan finomságok, amelyek talán sosem mennek ki a divatból.…
Mi a csoda az a görögdinnyekenyér?
Japánból már hallottunk érdekességeket a görögdinnye imádatáról. Elég arra gondolni, hogy egy-egy prémium dinnye csillagászati…
Főzésben Peru verhetetlen
Különös versenyen bizonyultak igazán jó ételművészeknek a perui vendéglátás kiválóságai, három éttermük is bekerült a…
Nézzen bele a kínaiak szájába! (videóval)
Kétségtelenül az egyik legnagyszerűbb dolog az utazásban az, hogy más ország kultúráját, és gasztronómiáját megismerjük.…
A legbizarrabb ízű fagyik Japánból
Úgy tűnik, hogy tényleg itt a jó idő, így mindenki egyre gyakrabban nyal. Japánban szintén…
Megkóstolnád? – Zöld teás curry
Japánban a zöld tea is a hagyományok közé tartozik. A tradicionális teaszertartáson és a teaművészeten…
Puszta kézzel kavarja a thai szakács a forró olajat (videó)
Gordon Ramsayt simán lefőzi ördöngősségben egy thai utcai szakács. Ha kiabálni nem is tud úgy,…