Keresztény-muszlim balhé után kijárási tilalom Nigériában

Nigéria, Karfanchan – Kijárási tilalmat rendeltek el Kafanchanban, miután keresztények és muszlimok csaptak össze a városban.

 

 24 órás kijárási tilalmat vezettek be a Kaduna tartományban található Kafanchanban. A település Nigéria északi, főleg muszlimok lakta régiójában található. A tartomány kormányzója azt is elmondta, hogy rendőröket és katonákat vezényeltek a városba, hogy biztosítsák a rendet és a békét. Azokat a személyeket, akik megsértik a kijárási tilalmat, letartóztatják – mondta a kormányzó.

 A helyi lakosok az AFP hírügynökségnek azt mondták, hogy muszlim és keresztény fiatalok csaptak össze egymással szerdán. A balhé azután kezdődött, hogy a nigériai biztonsági szolgálat emberei letartóztattak néhány keresztény fiatalt, akiket azzal vádoltak, hogy megöltek egy muszlimot. Az áldozat az egyik ismerősét látogatta meg a város keresztény negyedében. A helyzetet súlyosbítja, hogy a megölt muszlim fiatal, Mudi Shafiu a helyi muzulmán ifjúsági szervezet vezetője volt. Sokan ismerték. A keresztény fiatalok letartóztatása hatalmas felháborodást váltott ki a helyi keresztények között, akik az utcára vonultak és törni-zúzni kezdtek. Nem sokkal később összeverekedtek a helyi muszlimokkal. A verekedés áldozatairól nem érkeztek hírek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez