Marokkói leves, szenegáli hal 

Afrika – Véget ért a muzulmánok szent böjtje, a Ramadán. Ám ez az egy hónap is bővelkedett kulináris csemegékben.  Most a legnépszerűbb két fogás következik.

 Ramadán idején, ha lenyugszik a Nap, a muzulmán családok körülülik az asztalt, és az egész napos lelkigyakorlat és böjtölés után közös vacsorát tartanak. Az, hogy pontosan hány fogásos a vacsora, a családtól függ, mi most kétfogásos menüt állítottunk össze.

A leves Marokkóból származik. Ez az étel ott egyetlen család asztaláról sem hiányozhat a böjt idején. Elkészítése legalább másfél óra, de végül a hús, a csicseriborsó, a lencse, a paradicsom és a zeller, no meg a fűszerek harmóniája kárpótol a hosszadalmas főzőcskéért.

http://www.afrik-cuisine.com/recettes/harira-soupe-a-la-viande

 A második fogásért egészen Szenegálig utazunk az Atlanti-óceán partján. A Tiep bou dienn egy kifejezetten szenegáli étel, amelyet a 19. században vett fel az étlapra egy szakács. A neve magyarra fordítva, rizses hal, nem túl ínycsiklandó. Nem így az elkészített étel. Kell hozzá friss hal, például sügér, padlizsán, manióka, némi sárgarépa, fehér káposzta, sütőtök és a főzéshez földimogyoró olaj. Az előkészítéstől a tálalásig másfél óra alatt megvan.

http://www.afrik-cuisine.com/recettes/tieboudienne

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez