Majdnem leégett a lakása a felrobbanó laptop miatt

A számítógéppel az ölében nézett egy vasárnapi baseball meccset pennsylvaniai otthonában, amikor az akkumulátor felrobbant.

Bár a 72 éves nő ruhája is lángra kapott, ő mégis örült annak, hogy otthon volt, amikor a hétéves laptop felrobbant. Más esetben ugyanis az egész háza könnyen leéghetett volna. A robbanás után ugyanis tucatnyi apró tűz keletkezett – jelentette az NBC. A szőnyeg, a függöny, a nő íróasztala és még kutyája fekhelye is lángolni kezdett.
„A tűzoltók nem hittek a szemüknek” – mondta el Loretta Luff az NBC-nek. A nőnek sikerült a sok apró tűz nagy részét kordában tartania, mielőtt még kiérkeztek volna a tűzoltók, akik végleg eloltották a lakásban keletkezett tüzeket. Összegyűjtötték a szétrobbanó laptop szanaszét repült fém alkatrészeit.
Az idős nőt kórházba szállították, ahol ellátták égési sérüléseit. A nő a karján, a mellkasán, a lábán valamint az arcán égett meg a robbanás után.
Az NBC az esettel kapcsolatban kereste a gép gyártóját, de a sajtó számára megadott telefonszám nem működött, az e-mailekben feltett kérdésekre pedig válaszok helyett csak egy hibaüzenetet kaptak. Közben a tűzoltóság szakemberei igyekeznek kideríteni, hogy pontosan mi is okozta a laptop felrobbanását, ami könnyen tragédiát is okozhatott volna.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez