A pénz marad, a kalózokkal üzletelők távozhatnak Szomáliából

Szomália, Mogadishu – Szabadon engedik a szomáliai hatóságok azt a hat külföldit, akit 15 év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek. A külföldieket még június elején tartóztatták le a szomáliai hatóságok, miután 3,6 millió dollárt találtak náluk.

 

 A szomáliai elnök megkegyelmezett a hat külföldinek, akik szabadon távozhatnak az országból. Az elnök szóvivője elmondta, hogy a döntés meghozatalakor az ország humanitárius helyzetét is figyelembe vették. A szóvivő azt is közölte, hogy a külföldieknél talált 3,6 millió dollárt nem adják vissza és az elítélteknek 100 ezer dollár bírságot is ki kell fizetniük. Arról nem érkeztek hírek, hogy a külföldiek elhagyták – e már az országot.

A szomáliai hatóságok korábban azzal indokolták a külföldiek letartóztatását, hogy illegálisan léptek be az országba. A négy brit és két kenyai a feltételezések szerint a kalózoknak akarta kifizetni az egyik fogva tartott hajóért a váltságdíjat a náluk talált készpénzből. A szomáliai kormány korábban jelezte, hogy a kalózokkal folytatott ilyesfajta „üzletelés” bűncselekmények minősül.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez