Elnököt választott Nigéria

Nigéria, Daura – Békésen lezajlott az elnökválasztás Nigériában. Goodluck Jonathan elnök legnagyobb vetélytársa, Muhammadu Buhari szerint viszont a kormánypárt néhány régióban manipulálta a szavazást.

A választás lényegében békésen lezajlott Nigériában. Maiduguri városában viszont ismét felrobbantottak két bombát, ahogyan ismeretlen tettesek azt egy héttel ezelőtt a parlamenti választásokon is tették. A támadásban senki nem sérült meg. Az előzetes eredmények alapján a jelenlegi elnök Goodluck Jonathan és a volt katonai vezető, Muhammadu Buhari között alakult ki szoros verseny az elnöki székért folytatott harcban.

Buhari információi szerint az ország különböző részein néhány választótól elkobozták szavazócédulákat. Az emberek állítólag nem hagyták magukat és mindenképpen le akarták adni a voksukat. Buhari szerint a kormányzó Demokratikus Néppárt akár csalásra is hajlandó, hogy minél több szavazatot gyűjtsön be magának.

A választásra összesen 73 millió nigériait regisztráltak. Goodluck Jonathan elmondta, ha a nép úgy dönt, akkor természetesen átadja a hatalmat a megválasztott elnöknek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez