Burjánzik a korrupció Kenyában

Csalással gyanúsítják nairobi polgármesterét, Geophrey Majiwát.

A gyanú szerint  a polgármester belekeveredett  a kenyai főváros új temetőjének szánt terület vitatott körülmények között lezajlott értékesítésébe. A politikusnak most tisztáznia kell  szerepét  a 3,5 millió dolláros üzletben.

Eddig több helyi kormányhivatalnokot és köztisztviselőt gyanúsítottak meg az 50 hektárnyi terület tisztességtelen eladásával. Majiwa nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben.

A múlt héten kenya elnöke, Mwai Kibaki felfüggesztette hivatalából William Rutót, a felsőoktatási minisztert, miután a legfelsőbb bíróság eljárást indított ellene, szintén csalás miatt.

Kenya Korrupció Elleni Bizottságának (KACC) vezetője a múlt héten bejelentette, mostantól a „nagy halak” után fog nyomozni. Két nappal a bejelentését követően vették őrizetbe a nairobi polgármestert.

Október elején a Transparency International – Kenya kiadott egy tanulmányt, mely szerint a kenyaiak 97%-a úgy gondolja, az ország legnagyobb problémája a korrupció. A szakértők szerint a rengeteg  botrány rontja az ország nemzetközi megítélését, ami lefékezi a gazdaság fejlődését.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez