Szomszéd falvak háborúja Nigériában

A nigériai Cross River államban sokan meghaltak, amikor két falu lakói összeverekedtek egymással.

A Boki körzetben található Nsadop és Boje közösség 20 éve vitázik a két település határán húzódó termőföld használatáról. Az összecsapásokban főleg fiatalok vettek részt, akik bozótvágó késekkel, puskákkal és házilag gyártott robbanó szerkezetekkel támadtak egymásra. 

Az összecsapásokban 30 ember meghalt. 13 holttestet szénné égve találtak meg a romok között. A harcokban mindkét faluban komoly károk keletkeztek. Több tucat házat és egy templomot is felgyújtottak a harcolók. A halottak között három katonát is találtak, akiket még régebben vezényeltek a térségbe, hogy ügyeljenek a rendre. A nigériai kormány az összecsapások hírére rohamrendőröket és katonákat küldött a két településre, hogy megfékezzék a szembenálló feleket. 

Meg nem erősített hírek szerint a harcokat az váltotta ki, hogy néhány nsadopi megölt egy embert a szomszéd faluban. A gyilkosság hírére a bojei fiatalok megrohanták Nsadopot. Több tucat házat felgyújtottak és válogatás nélkül gyilkolták az embereket. A település 90%-a elpusztult az ütközetben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez