Kenya Afrika egyik legnépszerűbb országa

Kenya abban bízik, hogy idén elérik vagy megdöntik a 2007-es turisztikai rekordévet.

2010 első felében 483 ezer turistát regisztráltak – ez több, mint a 2007-es első félévi adat volt, akkor június végéig 477,680 külföldi érkezett az országba. A kenyai turisztika marketing kampány 2008 és 2012 között a belföldi turistákat célozza meg, 1.24 millió dollárt költenek a belföldi turizmus népszerűsítésére idén. A turisztikai bevételek 30%-a a kenyai utazóknak köszönhető. Kenya nagyvárosaiban az utak mellett óriásplakátokon, és online promócióban népszerűsítik a látnivalókat és a szállodákat. Az év második felében elkezdik a hotelek éttermeinek osztályozását, ilyen utoljára 2002-ben volt.

A külföldi kampányban a hangsúly Kínán, Indián és az Öböl-országokon lesz. Annak ellenére, hogy 2009-ben az európaiak körében volt a legnépszerűbb Kenya (48 százalék), megelőzve Amerikát (14%) és Ázsiát.(12%). Tavaly a turisztikai bevétel tizennyolc százalékkal emelkedett.

Felmérések szerint Kenya 181 ország közül a 97. legnépszerűbb, az Afrikán belüli versenyben pedig az első tíz között szerepel. Az UNWTO adatai szerint Afrikában a turisták száma idén hét százalékkal is emelkedhet – tájékoztatta hazánk kenyai nagykövetsége a Napi Turizmust.

forrás: turizmusonline.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez