A ruandai lázadók ismét akcióban

A Kongói Demokratikus Köztársaság hivatalnokai közölték, hogy a szomszédos Ruanda lázadói túszul ejtettek egy indiai pilótát.

 

A lázadók a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén található Észak-Kivu tartomány területén támadták meg a pilóta repülőgépét – jelentette a hadsereg szombaton.

Baigwa Dieudonne Amuli, a kongói hadsereg szóvivője elmondta, hogy a ruandai hutu lázadókból álló Demokratikus Front Ruanda Felszabadításáért (FDLR) tagjai felelősek az emberrablásért.

„Az FDLR a Mai Mai Sheka milícia segítségével támadta a meg a repülőgépet. Keressük a lázadókat, akik a másodpilótát és 60 ezer dollárt vittek magukkal” – tette hozzá Amuli.

A Goma Express nevű légitársaság elmondta, hogy egy orosz pilóta el tudott menekülni a lázadók elől, és visszavezette a gépet Gomába, a tartomány fővárosába egy sérült, kongói származású emberrel a fedélzeten. Pedro Kadogi, a Goma Express igazgatója megerősítette az incidensről szóló híreket, és azt is elmondta, hogy a támadók nem csak pénzt, hanem élelmiszerkészleteket is elvittek a gépről.

„Mindenki a bokrok közé menekült a lázadók elől, de a másodpilótát foglyul ejtették” – mondta Kadogi.

Forrás: Aljazeera
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez