A Nestlé Kongóba fektet

A Nestlé bejelentette, hogy a következő három év folyamán 40 millió svájci frankot fog befektetni a Kongói Demokratikus Köztársaságba.

 

A befektetések növelése érdekében a cég új gyárat fog építeni Kongó fővárosában, Kinshasában, amiben a már jól ismert kávé és konyhai termékeket fogják gyártani, mint például a Maggi és a Nescafé instant kávékat. Más termékeiket, tej-, ital-, és kávétermékeket a helyi piachoz fogják alakítani.

„A Nestlé célja, hogy a Kongói Demokratikus Köztársaságban felkutassa az üzleti lehetőségeit és elősegítse a piac növekedését. Mióta forgalmazási irodákat hoztunk létre Kinshasában, Lubumbashiban és Gomában – a 2009-es adatok alapján – megnövekedett a vásárlóink száma, így úgy döntöttünk, hogy megerősítjük az ottani jelenlétünket” – mondta a Nestlé vezérigazgatója, Paul Buckle.

„Azzal, hogy egy új gyárat építünk Kongóban, közelebb kerülünk a fogyasztókhoz és könnyebben tudjuk a helyi piachoz igazítani a termékeinket” – tette hozzá Buckle.

Jelenleg a Nestlé Kongóban a Nido, a Nestlé Sweetened, Condensed Milk, Maggi, Nescafé, Nesquik, Milo, Cerelac és a Nan termékeket árulja, amiket máshonnan szállítja az országba.

Kongó a Nestlé Egyenlítői Afrikai Régiójához (EAR) tartozik, mely teljes tulajdonú leányvállalata a Nestlének, ami Veveyben, Svájcban található.

A Nestlé EAR-t 2008-ban hozták létre, hogy felügyelje a Nestlé húsz afrikai leányvállalatát Kenyában, Angolában, Burundiban, Comore-szigeteken, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Dzsibutiban, Eritreában, Etiópiában, Madagaszkárban, Mauritiusban, Mozambikban, Malawiban, a Kongói Köztársaságban, Ruandában, a Seychelle-szigeteken, Szomáliában, Tanzániában, Ugandában, Zambiában és Zimbabwéban.

Szerkesztette: Balogh Sándor

Forrás: Nestlé

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez