Terrorfenyegetés az Air Uganda járatán

Az Egyesült Államok szudáni nagykövetsége olyan információk birtokába jutott, amely terrortámadások lehetőségével fenyegeti az ugandai légitársaság Juba és Kampala között közlekedő járatait.

Az amerikai nagykövetség szerint helyi szélsőséges csoportok állhatnak a merénylettervek mögött. Az információk szerint a terroristák a gép fedélzetén kísérelnék meg a halálos kimenetelű támadást. Azt viszont nem lehet tudni, hogy a terroristák képesek-e egy ilyen merénylet kivitelezésére. A nagykövetség közleményben figyelmeztette az amerikai állampolgárokat az esetleges veszélyekről.

Az ugandai légügyi hatóság szóvivője elmondta, hogy nem ismeretlen számukra az információ, és már régóta tudomásuk van lehetséges terrorfenyegetésről. Az ugandai hadsereg szóvivője, Felic Kulayigye ezredes elmondásai szerint december óta tudnak egy esetleges terrortámadásról, amely az ugandai légitársaság gépeit fenyegeti.

A szudáni külügyminisztérium cáfolta, hogy a terrorfenyegetés komoly lenne.

Az Egyesült Államok múlt héten hozta nyilvánosságra annak az öt afrikai országnak a nevét, melyek felkerültek a „terrorista országok” listájára, miután egy nigériai férfi megkísérelte felrobbantani a Northwest Airlines Amszterdamból induló járatát. Ezen országok között szerepel Szudán is.

 

Forrás: BBC

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez