Elkezdődött az erdészeti és mezőgazdasági világkongresszus Kenyában

A világ minden tájáról érkező, több mint 1 000 szakértő részvételével kezdődött meg az az egy héten keresztül tartó kongresszus, melyen a fák az emberiség fennmaradásában játszott fontos szerepéről tanácskoznak.

A második alkalommal megrendezett erdészeti és mezőgazdasági világkongresszuson olyan új mezőgazdasági fejlesztéseken gondolkodnak, melyek elősegítik a klímaváltozás lassítását és körülbelül 3 milliárd ember élelmiszerellátását könnyítenék meg 2050-re.

Megnyitóbeszédében a kenyai elnök, Mwai Kibaki elmondta, hogy kormánya “újraerdősítési” programot indított országa erdős területein.

Hozzátette, hogy Kenya törvénymódosítással is biztosítja, hogy a megművelendő föld 10%-a erdészeti-mezőgazdasági föld legyen.

“Ezek a programok sok támogatást és ráfordítást igényelnek, hogy a törvényeket be is tartathassuk” tette hozzá Kibaki egy beszédben, melyet az elnökhelyettes Kalonzo Musyoka olvasott fel.

Hangsúlyozta, hogy a kormánynak össze kell fognia a kérdésben érintett nemkormányzati szervezetekkel, hogy közösen tudjanak fellépni és megoldást találni a felmerülő problémákra.

 

 

Forrás: french.news.cn

Szerkesztette: Kiss Virág – AHU

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez