Több tízezren kukucskáltak a Császári Palotába

Több tízezer ember gyűlt össze Tokióban, hogy egy apró pillantást vethessen a tömegben a Császári Palotára. A palotát évente csupán kétszer nyitják ki.

 

 

 

 

Szerda délutánra több mint 50 ezer ember jelent meg Tokióban a Császári Palotánál, hogy élvezze a 750 méteres sétát azon a fákkal szegélyezett úton, mely általában tiltott terület az egyszerű embereknek. A televíziós felvételen jól látszik, hogy elsősorban idős emberek tömege jelent meg a jeles alkalmon. Ők még talán jobban ismerik a császár jelentőségét, és jobban tisztelik őt.

A Császári Hivatal, mely a császár ügyeit intézi, úgy döntött, hogy Akihito 80. születésnapi ünnepségének részeként 5 napra kinyitja a palota kapuit. A palota hatalmas, gyönyörű, idilli zöld területen fekszik a zsúfolt és modern Tokió kellős közepén, ahol több millió ember él. A csodálatos kastély sokáig a legendás Sógun hadurak tartózkodási helye volt, és 1868-ban, a Meiji restaurációval szerezték vissza a császárnak. A restauráció újra felsőbbrendűvé emelte az uralkodót. 

Bár Akihito apja a második világháború elvesztése után kénytelen volt kijelenti, hogy a császárság nem isteni eredetű, magát a császárt továbbra is nagy becsben tartják Japánban.

A közvélemény figyelmét természetesen rettentően felkelti az amúgy misztikus hagyományokkal övezett császári palota belseje. Ha csak néhány pillanatra is betekintést nyerhetnek, már megérte tolongani az élményért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez