A világ legvéresebb áldozata

Egy kis nepáli faluban bemutatták a világ legnagyobb állatáldozati rituáléját. Az elmúlt napokban több ezer ember érkezett egy dél-nepáli templomhoz, ahol több ezer állatot vágtak le egy  szertartás részeként, a hindu istennő Gadhimai tiszteletére.

 

 

 

 

Ezt az ünnepséget  5 évente tartják. Legutóbb 2009-ben volt ilyen szertartás, amikor karddal hadonászó férfiak becslések szerint két nap alatt 2500 állatot öltek le. Bivalyokat, juhokat, kecskéket, csirkéket. Az állatvédő aktivisták természetesen mélységesen elítélték az eseményt, mely ettől függetlenül több ezer hívőt vonz Nepálban. Szerintük az istennő tiszteletére leölt állatáldozatok jólétet hoznak majd. Sok állatot egyébként illegálisan hoznak át határon Indiából.

A múlt hónapban az indiai legfelső bíróság utasította a kormányt az szarvasmarhák, vagy bivalyok engedély nélküli kivitelének visszaszorítására, a belügyminisztérium pedig a határőrséget utasította, hogy állítsanak meg mindenkit, aki marhával az ünnepségre igyekszik. Az aktivisták azt mondták, hogy eddig több mint 2 ezer állatot foglaltak le, és több mint 100 embert tartóztattak le India és Nepál határán.

“Ez őrület, ez tényleg őrület”- mondta N.G. Jayasimha, az indiai Humane Society International nevű szervezet vezetője, aki szintén a templomnál volt. “Nincsenek utak, nincs infrastruktúra, nincs rendszeres buszjárat, nincs csatornázás és ivóvíz, mindenhol emberi ürülék. Csak jönnek az emberek, hogy feláldozzanak egy állatot. Jayasimha úgy vette észre, hogy idén többen jöttek el, mint 5 éve. Akkor becslések szerint kb. 5 ezren vettek részt a szertartáson. A Nepál és India határán zajló ellenőrzések és szankciók nem voltak nagy hatással a rendezvényre. A fesztivál ugyanakkor óriási népegészségügyi problémát is jelent. Több mint 2 ezer fiatal bivalyt öltek le egy hatalmas arénában, ahol az szertartás elkezdődött. A templomban a főpap imádkozik, a bivalyok koponyáit pedig egy gödörbe gyűjtik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez