Ilyen volt, ilyen lett…

Lebukás a repülőtéren: sok kínai nő arcát nem ismeri fel a gép egy alapos plasztikai sebészeti beavatkozás után. Ezért a dél-koreai klinikák most bizonyítványt adnak, melyhez fényképeket mellékelnek: ilyen volt a hölgy a műtét előtt, és ilyen utána.

 

 

 

 

Dél-Korea a plasztikai sebészet Mekkája Ázsiában. Sehol a világon nem működik ilyen sok plasztikai sebész, és sehol a világon nincs ilyen sok vállalkozó szellemű nő, sőt egyre inkább úriember is. Minden 77-ik ember már alávetette magát egy szépészeti műtétnek Dél-Koreában. A cél a nyugati arc és a fehér arcbőr. Meg persze a fiatalítás. Szöulban minden ötödik nő bevallja: ő bizony igénybe vette a plasztikai sebészetet.
A hír villámsebesen elterjedt Kínában is: új arcot elsősorban Dél-Koreában érdemes csináltatni. Ezért áradnak a merész hölgyek elsősorban 20 és 40 között, de vannak ennél fiatalabbak és idősebbek is. Az arc mindig is nagyon fontos volt Kínában, de most életmentő lehet egy állásinterjú esetében, ha valakin látszik: egy vagyont költött arra, hogy nyugati arca legyen.

Kínában a legtöbb helyen borzasztóan rossz a víz és a levegő. Ez meg is látszik a nők bőrén. Ezért nagyon fontos, hogy a szépészeti beavatkozás rendszeres legyen. Ezenkívül persze a kozmetikai cégek is szépen keresnek.

Csakhogy a korszerű repülőtereken arcfelismerő technikával ellenőrzik az utasokat. Itt jön a lebukás: a gép nem ismeri fel az új arcot. Kínos beszélgetés következik a határőrségen. Végül elengedik a nyugati arcú pácienst, de a lelkére kötik: azonnal csináltasson új útlevél képet!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez