Otthon az Észak-Koreában fogvatartott férfi

Már korábban írtunk Jeffrey Fowle esetéről, akit hat év kemény fizikai munkára ítéltek, amiért egy bibliát hagyott egy étterem mosdójában. Az 56 éves férfit azzal vádolták, hogy keresztény hitre akarta téríteni a korai dolgozókat. Még június elején tartóztatták le, végül mostanra sikerült kiszabadítania az amerikai kormánynak.

 

 

 

 

 

 

 

Nem Fowle volt az egyetlen amerikai, akit fogva tartott az észak-koreai állam. Matthew Miller és Kenneth Bae továbbra is arra várnak, hogy valaki segítsen rajtuk.
Augusztusban Fowle és Miller egy televíziós adásban kértek segítséget az Egyesült Államoktól, hogy végre kijuthassanak az országból. Erre azt válaszolta az amerikai kormány, hogy az Észak-Koreában elzárt rabok kiszabadítását jelenlegi egyik legfontosabb diplomáciai feladatának veszi.

Bár Washington többször is próbált küldeni magas beosztású diplomatákat, hogy tárgyaljanak a börtönbe zárt amerikaiak helyzetéről, az észak-koreai vezetés minden alkalommal lemondta a látogatásokat.

Az Egyesült Államok szerint Észak-Korea egyszerűen arra használja fel az ott ragadt amerikaiakat, hogy őket felhasználva alkudozzon, ezt a vádat természetesen tagadta a kelet-ázsiai állam.

“Nagyon fontos az Egyesült Államoknak az ott maradt amerikai állampolgárok biztonsága és remélhetőleg az észak-koreai vezetőség is meg fogja érteni, hogy számukra is kedvezőbb lenne elengedni őket” – mondta el John Kerry, külügyminiszter.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez