Koreába repülnek egy esküvői fotóért

Rengeteg kínai pár utazik Dél-Korába, hogy ott készítsék el az esküvői fotókat. Hétezer pár repült Koreába tavaly kizárólag a fenti célból, s ez a szám várhatóan idén meghaladja a tízezret.

 

 

 

 

 

Régen a kínai párok leginkább az Egyesült Államokat, Európát és Japánt preferálták az ilyen emlékek megörökítéséhez. Mivel 2012-ben a YG cég sztárjának “Gangnam Style” című dala végigsöpört a világon, egyre nagyobb lett az érdeklődés Dél-Korea iránt. “A koreai hullám nagy szerepet játszik ebben, de ami a legfontosabb, hogy egyre több és több kínai fogyasztó igényli a minőségi koreai stílusú esküvői fotókat”- állítja egy esküvői tanácsadó Koreában. A nagyszámú igények rengeteg gyors szolgáltatás megszületését eredményezték. Egy fotóstúdió például Gangnamban 600 párnak ajánlott fel kétnapos fotózás csomagot tavaly. A pár a repülőtérről egyenesen a ruhaboltba megy, másnap délelőtt haj és smink következik egy szépségszalonban, délután pedig el is készítik a fényképeket a stúdióban. Egy tolmács követi őket folyamatosan.

A fényképeket utómunkával kicsit feljavítják, hogy tökéletes legyen, majd két hónappal később leszállítják a fotócsomagot Kínában. A csomag ára általában 3,5 millió won (800 ezer forint), de van 8 millió wonos csomag is. Ez például négyszer drágább, mintha az esküvői fényképeket Kínában készítik el. A kínaiak körében nem csak a stúdió, de a kültéri fotók is rendkívül népszerűek. Ők azt állítják, mindenképp megéri a pénzt. Sokan keresik azokat a helyeket is, melyek korábban egy népszerű szappanopera színhelyéül szolgáltak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez