Japán leszállásjelző buszmániásoknak

A Tokyu Bus vállalatnak hála, végre teljesül a buszmániások álma: megállásjelző gomb otthonra. Nem titok, hogy tonnaszámra vannak densha, azaz vonatimádó különcök Japánban. Mivel rengeteg féle vonat szeli keresztül az országot, ez nem is olyan meglepő. De mi a helyzet a buszmániásokkal? Vajon tényleg léteznek?

 

 

 

 

Nos, igazából mi még senkivel nem találkoztunk, aki busz-kockának vallotta volna magát, de a Tokyu Bus vállalat új terméke igencsak elgondolkodtató. Ha Te esetleg az vagy, akkor most megtudhatod, mi az igazi földöntúli boldogság: eljött az életed kihagyhatatlan lehetősége, saját megállásjelző gombod lehet,  méghozzá a saját otthonodban. Igen! Az álmok beteljesülésének azonban ára van: a kütyüt neked kell összeraknod.

Ez az élethű Tokyu Bus Corporation ‘STOP’ gomb csupán 3000 jen (kb. 6000 forint), ami egy kicsit soknak tűnik egy gombért, ami hangfelvételeket játszik le. Kit érdekel? Ez a pontos mása annak a gombnak, ami a buszokon van.

Amellett, hogy a társaságnak valami észvesztően részletes a Wikipedia oldala, a Tokyu Bus Corporation az a buszos cég,  amely Kanto területén bonyolítja a szolgáltatások nagy részét, így Tokióban is. Ha Tokióban, Jokohamában vagy Kavaszakiban buszra szállsz, nagy valószínűséggel a Tokyu Bus Corporation járművét veszed igénybe. Ez esetben ismerős lehet a képen látható gomb is.

A tömegközlekedési üzlet piaci rését kihasználva alkotta meg a társaság ezeket a gombokat, amelyeket a boldog tulajdonos szerelhet össze. A termék kizárólag akkor világít, ha megnyomják, emellett üzeneteket játszik le, amiket te is felvehetsz rá. Most már nem mondhatjuk, hogy addig kell buszoznod, míg az összes létező buszon játszott hangfelvételt megszerzed. Viszont ha ezt mégis megcsinálod, akkor a hősünk leszel.

Amellett, hogy a doboz egyszerűen imádnivaló, a készlet mindent tartalmaz, amit a képen látsz. Ahogy a belső vezérlőt elnézzük, joggal feltételezhetjük, hogy a sikeres összeszerelés nem igényel mérnöki diplomát. Viszont megadja a lehetőséget arra, hogy kamatoztassuk az ikeás cuccokkal szerzett összeszerelési készségünket. Ha igazán okos vagy, akkor felakasztod a falra, bár szerintünk ez nincs benne a használati utasításban.

Ha kíváncsi vagy, milyen a gomb akcióban, ebben a videóban megnézheted.

{youtube}on5FmbAmZwg{/youtube}

Bár talán nem ez a legmegkapóbb alkotás, ami valaha született, azt kell hogy mondjuk, egész jó a kütyü. Bár a 3000 jenes árat elnézve mi elvárnánk, hogy egy hetibérlet is járjon hozzá. Na mindegy.

A készletet beszerezheted online a Tokyu-Style-on, ami plusz 800 jen postaköltséggel jár, viszont sajnálatos módon csak Japán területén belül szállítanak. Ha véletlenül Tokióban járnál, megveheted a Tokyu busz- és vonatmúzeumban, a Tokyu Bus Sibuja információs pultjánál, október 21-étől a Tokyu Bus Muszasi-Kószugi információs pultjánál.

Nem lesz egyszerű túra, de nehogy már egy ilyen kis apróság közéd és legdédelgetettebb álmaid kütyüje közé álljon!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez