A Magyar Ázsia Társaság az ázsiai-európai üzleti fórumon

2014. október 15-én rendezték a 14. Ázsia-Európa Üzleti Fórumot (Asia Europe Business Forum, AEBF), egy nappal a 10. Asia Europe Meeting (ASEM) előtt.

 

 

 

 

 

 

A Milánóban megrendezett esemény több mint 300 magas szintű üzletembert és cégvezetőt vonzott Európából és Ázsiából Olaszországba. A rendezvényen a résztvevőknek lehetőségük nyílt megvitatni a gazdasági együttműködés legfőbb kérdéseit,  és hozzájárulhattak a politikai párbeszéd formálásához is európai és ázsiai politikai vezetőkkel.

A fórum átfogó témája az üzleti kapcsolatok erősítése és a gazdasági integráció elősegítése volt Európa és Ázsia között. A vita négy kulcsfontosságú területre összpontosított a gazdasági együttműködés keretein belül:

– Kereskedelem és beruházás elősegítése Európa és Ázsia között;

– Élelmiszer, vízbiztonság és védelem, mint a globális jólét és stabilitás kulcselemei;

– Energia, zöld technológiák és a természetes erőforrásokkal történő fenntartható gazdálkodás;

– EU-Ázsia együttműködés az infrastruktúrában, az űrtechnológia és telekommunikáció terén.

Az Asia Europe Business Forum kivételes lehetőséget nyújtott a vállalkozások számára, hogy konkrét ötleteket vessenek fel az ASEM találkozóra, melynek célja, hogy tovább ösztönözze a gazdasági növekedést, fejlődést és munkahelyteremtést az ázsiai és európai régiók között, a gazdasági és politikai kapcsolatok erősítésével.

Az AEBF második napján, a MiCo Milánó Kongresszusi Központban folytatódott a találkozó, mely az ASEM politikai csúcstalálkozó helyszíne is volt. A fórum záróülésén olyan magasrangú politikai vezetők szólaltak fel, mint az Európai Tanács elnöke, Herman Van Rompuy, az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barosso, valamint Malájzia, Vietnám, Japán és Olaszország miniszterelnökei.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez