Sokáig akar élni? Költözzön Hajnan szigetére!

A trópusi szigeten jó a víz és a levegő, a föld pedig gazdag szeleniumban. Ennek következtében 1900 helyi polgár töltötte már be a 100 évet ezen a dél-kínai szigeten. Egy nemzetközi szakértői bizottság ünnepélyesen a Hosszú Élet szigetének nyilvánította Hajnant.

 

 

 

 

 

A kínai sziget, amely önálló tartomány is lett speciális körülményei miatt, a dél-koreai Jeju szigettel együtt érdemelte ki ezt az elismerést.

A China Daily hangsúlyozza, hogy nemzetközi elismerésről van szó, melyből a turistaparadicsomnak számító Hajnan profitálni szeretne, mégpedig az egészségi turizmus terén. Kínában ugyanis olyan rossz a víz és a levegő a legtöbb nagyvárosban, hogy egy hazai rekord nemigen érdekelhetné a külföldieket, mert Pekingben, vagy Sanghajban alig lehet levegőt venni. Hajnan tehát nemcsak ehhez képest jó hely, de nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét– állítja a nemzetközi szakértői bizottság.

A hatvan év felettiek száma 1,2 millió, ez a lakosságnak több mint 13%-a. Ebből az is látszik, hogy Hajnan szigete Florida-hoz hasonlóan kezdi a nyugdíjas Paradicsom szerepét betölteni Kínában. Ez persze azt is jelenti, hogy nagy az értéke egy letelepedési engedélynek a szigeten. Erről most nem ír a China Daily, de gyakori a korrupció, mert sokan akarnak a Hosszú Élet szigetén élni Kínában, ahol még mindig központilag szabályozzák a lakosság mozgását.

1,4 milliárdos népesség mellett az némiképp érthető, hiszen mi lenne, ha minden kínai nyugdíjas nekilódulna, s a Hosszú Élet szigetére, Hajnanra akarna költözni?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez