Ki ölte meg a brit turistapárt Thaiföldön?

A helyi rendőrség 700 ezer baht jutalmat ad annak, aki megoldja a rejtélyt. Ez magyar pénzben mintegy 5 millió forint. A brit párt Koh Tao szigetén verték agyon. A lányt minden bizonnyal megerőszakolták.

 

 

 

 

 

Három tettes ondó nyomait találta meg a rendőrség Thaiföldön, közülük kettő bizonyosan ázsiai. A gyanú egy amatőr futballcsapat tagjaira terelődött, akik ugyanabban a kocsmában ittak, mint a brit pár.

Ez persze még nem bizonyíték. Thaiföldön a rendőrség nagyon komolyan veszi ezt a nyomozást, mely hatással van az egész turizmusra. A brit pár ugyanis teljesen átlagos hátizsákos turista volt. Haláluk felveti a kérdést, hogy vajon mennyire biztonságos hely Thaiföld? A katonai kormányzat, mely májusban vette át a hatalmat nagyonis komolyan veszi ezt az ügyet. Tisztában van vele ugyanis, hogy a turizmus visszaesése tragikus következményekkel járhat a gazdaságra nézve.

Az eddigi adatok azt mutatják, hogy az idei eredmények semmiképp sem érik el a tavalyiakat, mert Thaiföld legnagyobb turista közönsége, a kínai megriadt a szükségállapot bejelentése miatt. Kínában ez a Tienanmen téri vérfürdőre emlékezteti az embereket, akik emiatt messzire kerülték Thaiföldet. Csakhogy Thaiföldön a turizmus részesedése a nemzeti jövedelemben 10%-a felett van. Ha tehát a turizmus nem működik, akkor az egész ország fejreállhat.

Ezzel tisztában van a katonai kormányzat is, mely maximális biztonságot ígért a külföldi turistáknak. A két brit fiatal halála cáfolja ezt a hivatalos verziót, ezért a kormány egyik miniszterelnökhelyettesét küldte a helyszínre, hogy intézkedjen. A tábornok- a kormány tagjai mind magasrangú katonatisztek- a helyszínen sietett kijelenteni: már vannak gyanúsítottak, hamarosan le is tartóztatják őket.

Közben pedig az internetes média arról ír, hogy csak a bot van meg, amivel a rendőrség a tettesek nyomát üti Thaiföldön.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez