Kim Jong-un eltűnik a radarról

Észak-Korea vezetője, Kim Jong-un eltűnt a nyilvánosság elől 20 napja, amióta részt vett egy koncerten feleségével szeptember 3-án.

 

 

 

 

 

Mindez persze olyan spekulációkhoz vezetett, miszerint beteg. Júliusban úgy volt látható az állami televízió képernyőjén, hogy enyhén sántított a jobb lábára, majd e hónap elején pedig a bal lábára.

A hivatalos Rodong Sinmun nevű lap kedden azt állította, hogy Kim “dolgozott”, különböző létesítményeket látogatott meg, dacolva a meleg nyári időjárással. A forrás szerint előfordulhat, hogy picit beteg a fáradtságtól, de ez ugyanúgy lehet arról is szó, hogy nyári szünetet tart.

Az észak-koreai vezető a nyilvánosság előtt 17-szer jelent meg júniusban, 24 alkalommal júliusban, s 16-szor augusztusban. Szeptemberben egyetlen nyilvános szereplése a fent említett koncerten volt.

Hivatalos közleményekben viszont óva intettek mindenkit az elhamarkodott következtetésektől. “2012-ben, Kim Jong-un eltűnt a szemünk elől 23 napra, az elmúlt évben 17 napra”- a hivatalos adatok szerint. “Természetesen lehetséges, hogy valami baj van a lábával.”

 

Hwang Pyong-so, a hadsereg feje, aki állandóan Kim árnyékában volt látható a nyilvánosság előtt, szintén eltűnt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez