Nászutas gyilkos pere

Három bérgyilkos eltette láb alól az ifjú feleséget a nászút során- a férj kérésére. A per október 6-án indul Dél-Afrikában, ahol az indiai pár a nászútját töltötte 2010-ben.

 

 

 

 

 

Emberrablók fogságába került Shrien Dewani és ifjú neje Anni a nászút során, Fokváros közelében. A férj sértetlenül előkerült, a feleség holttestét pár nappal később találták meg. Fejbelőtték.

Az eset gyorsan gyanússá vált, a férj gyorsan Angliába menekült. A rendőrség elfogott három helyi embert, akik bevallották, hogy pénzt kaptak a színlelt emberrablásért és a gyilkosságért. Mindhárom férfit el is ítélték hosszú börtönbüntetésre. A felbujtó, a férj viszont sokáig elérhetetlen maradt. Ügyvédei azt bizonygatták Angliában, hogy egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy bíróság elé állítsák Dél-Afrikában. Végül a Legfelső Bíróság mégis a kiadatás mellett döntött.

Dél-Afrikában újra kezdődött a színjáték. Az ügyvédek azt bizonygatták, hogy a vádlott annyira depressziós, hogy nem lehet bíróság elé állítani. Szakértők megállapították, hogy a 34 éves vádlott nem beszámíthatatlan, nyugodtan bíróság elé kerülhet. Így tűzte ki a bíróság október 6-át a per első napjának. A brit bulvárlapok persze siettek kivizsgálni az ügyet és választ találni arra, hogy miért ölette meg szép feleségét az ifjú férj? A sajtó szerint az ifjú férj meleg volt és egyáltalán nem kívánt megnősülni. Ő indiai származású brit polgárként nyugodtan élhetett a hajlamai szerint, ám családja Indiában nem így gondolta. A vagyonos família ráparancsolt. Vagy megnősül, vagy kitagadja a család.

Shrien Dewani erre belement a házasságba, de elhatározta, hogy gyorsan megszabadul feleségétől. Arra számított, hogy egy indiai nő halála nem lesz nagy ügy Dél-Afrikában. Csakhogy neje svéd állampolgár volt, ezért ügyében a svéd nagykövetség igen aktívan fellépett. Követelte a vizsgálatot, amely végül elvezetett a férjhez, akinek most bíróság elé kell állnia.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez