A férjem egy kutya – Különös házasság

A férj egy igazi kutya. A 18 éves lány hozzáment egy kóbor kutyához. A különös házasság egy bizarr indiai törzsi rituálé része, melynek a gonosz szellemek elleni harcban van szerepe.

 

 

 

 

 

 

 Mangli Munda egy távoli falu lakosa egy kelet-indiai államban, Jharkhandban. Itt zajlott a furcsa menyegző.

Az esküvőt sietve szervezték a falu vénei, a helyi guru vezetésével. Mangli szülei hitték, hogy a tizenéves valamiféle átokkal sújtott, s ha egy ember feleségül veszi, akkor az pusztítást hozna a családra és a közösségre.

Az elképedt kutya, Sheru kóbor kutya volt, akit a lány apja talált. A meglepett ebet külön sofőr fuvarozta az esküvőre, akit a jelenlévők illedelmesen üdvözöltek.

Mangli, aki még nem járt iskolába, azt mondta, nem boldog, hogy feleségül megy egy kutyához, de reméli, hogy ez segíteni fog megváltoztatni a sorsát.

A tétova menyasszony azt mondta: “Feleségül megyek egy kutyához, mert a falu vénei úgy vélik, hogy a gonosz varázslatot hárítani fogja a kutya. Mindezek után az ember, aki feleségül vesz, hosszú életű lesz.

Mangli apja, Sri Amnmunda egyetértett.

Azt mondta: “A falu vénei mondták, hogy meg kell szervezni az esküvőt, amint csak tudjuk. Meg kell, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a gonosz varázslat megsemmisül. Ez az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljunk a rossz átoktól.”

Hihetetlen, de nem ez az első alkalom, hogy egy helyi lány férjhez megy egy kutyához a faluban.

1409743527186 wps 54 JHARKHAND INDIA AUGUST 30

Sri hozzátette: “Sok hasonló esküvőre került sor a falunkban, és a többi szomszédos falvakban. Ez egy olyan szokás, amiben alapvetően hiszünk.”

A falu szokásai szerint a házasság nem befolyásolja Mangli életét, aki szabadon férjhez mehet később anélkül, hogy elválna a kutyától.

„Az falusiak azt mondják, hogy sok olyan lány, mint én, aki követte ezt a rituálét, megszabadult a gonosz varázslatoktól, és boldogan éli életét.- mondta Mangli.

“Miután a gonosz varázslatnak vége, én is szabadon mehetek férjhez.”

Az esküvőn az emberek hagyományos dobolással ünnepeltek, s mintegy 70 rokon és helyi lakos vett részt az esküvőn.

1409743120433 wps 51 JHARKHAND INDIA AUGUST 30

„Eltekintve attól a ténytől, hogy a vőlegény egy kutya, követtünk valamennyi esküvői szokást. Tiszteletben tartjuk a kutyát, mint ahogy az ember vőlegényeket”- mondta Mangli anyja.

“Sok pénzt kellett költeni az esküvőre, ugyanúgy, mint ahogy azt egy normális esküvőn. Ez az egyetlen módja, hogy megszabaduljon a balszerencsétől és biztosítja a jólétet a faluban.”

A házasságkötés megvolt, Manglinak a következő hónapokban nagyon kell vigyáznia férjére.

Mangli elmondta: “Egy nap majd összeházasodom egy emberrel. Ez minden lány álma, hogy feleségül megy egy bájos herceghez. Szóval én is várom a hercegemet.”

1409743171949 wps 53 JHARKHAND INDIA AUGUST 30

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez