Egyen patkányhúst, olyan mint a disznóhús – Kambodzsa patkányexportja nő

A rizsföldeken élő patkány nem olyan, mint városi társai. Rizsen és gyökereken él, vagyis organikusan táplálkozik, nem terjeszt betegségeket. Kambodzsa Vietnamba és Kínába exportálja a vadon élő patkányokat.

 

 

 

 

 

Egy kiló patkányhúst immár 2,5 dollárért mérnek, míg tíz éve még a tizedét sem adták érte. Aztán a városlakók Vietnamban és Kínában rájöttek, hgy a rizst zabáló patkány húsa ízletes. Olyan, mint a sertés húsa.

Csak egy kissé olcsóbb. Kambodzsában ezen fekbuzdulva megkezdődött a patkányvadászat a rizsföldeken. Nyáron, miután learatták a termést, a patkányok koszt nélkül maradnak, ezért belelépnek a csapdákba, melyeket a ravasz parasztok helyeznek el. Rizs csalogatja a patkányt a kelepcébe. Egy sikeres éjszakai vadászat során 250 patkányt is összeszed így egy parasztember Kambodzsában.

Mi lesz az összegyűjtött patkányokkal? Csaknem mindet exportálják. A helyiek valahogy nem kedvelik igazán a patkányhúst, de buzgón elmondják, hogy lehet levesbe főzni, vagy pástétomot csinálni belőle. Azt sem rejtik véka alá, hogy Vietnamban, vagy Kínában a kambodzsai patkányhúst valószínűleg mint hazai sertéshúst árusítják.

Dehát Kínában és Vietnamban a sertések is számtalan csúnya betegséget terjesztenek, különben pedig ez már nem a kambodzsai gazdák gondja. Ők begyűjtik és eladják a patkányokat, a kereskedők aztán eladják külföldön. Kínában és Vietnamban állítólag már vannak olyan éttermek is, melyek ínyencségnek állítják be a patkányt, amely Kambodzsából érkezett a rizsföldekről.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez