Sarlóval és késsel végzett a leopárddal az 56 éves asszony

“Csoda, hogy túlélte” – mondták az orvosok a kórházban, ahol súlyos sérülésekkel kezelik a parasztasszonyt, aki vízért ment, amikor szembekerült a leopárddal.

 

 

 

 

 

“Azt hittem, hogy végem van, de tovább küzdöttem”- mondta a kórházban a nő, akinél csak egy sarló és egy kés volt. Fél órán át tartott a küzdelem.

A leopárd nem adta fel, végül ő maradt alul a csatamezőn. “Sikerült kitörnöm néhány fogát, ezért menekültem meg”– hangsúlyozta az asszony, akinek a teste tele van a leopárd fogainak nyomával. Karja is eltört, amikor igyekezett távol tartani magát a vadállattól. “Őrült módjára csapkodtam a sarlóval és a késsel, míg egyszerre azon vettem magam észre, hogy én mozgok, a leopárd meg nem.”

Így ért véget a gigászi küzdelem Uttarakhand államban India északi részén.

Ezt a területet a hinduk az Istenek földjének nevezik, mert a hegyes-völgyes területen, ahol 10 millió ember él, még sok megmaradt a régi Indiából. A brit gyarmati időkben szívesen vadásztak itt, mert a vadállatok szabadon kószáltak a dzsungelben. Csakhogy a civilizáció itt is előretört, a vadállatok élettere egyre csökken. Egyre gyakrabban látni leopárdokat és más vadállatokat a falvak közelében.

Ez az 56 éves nő is épp vízért ment, amikor szembekerült az emberevő leopárddal, melyet hatalmas csatában végül legyőzött.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez