Gyík osztag kontra Sony: bombariadó a repülőgépen Amerikában

“Bomba van a gépen, melyen a Sony Entertainment főnöke utazik”- közölte Twitteren a Lizard squad /Gyík osztag/ nevű hackercsapat. A Dallas és San Diego között közlekedő gép gyorsan leszállt Phoenixben, hogy megkeressék a bombát, amely nem is létezett. Az ügyet az FBI vizsgálja.

 

A Lizard squad és a Famed God nevű hackercsapat a hétvégén háborút indított a Sony Playstation és a Microsoft Xbox ellen.

A lehető legegyszerűbb módszert választották ehhez. Túlterhelték a szervereket, aminek következtében a rendszer befuccsolt. A japán világcég vizsgálatot kezdett az ügyben éppúgy, mint a Microsoft. A Sony-nál különben szokva vannak a hackertámadásokhoz. 2011-ben egy hackercsapat sokkal nagyobb kárt okozott, mint a mostani támadás. Ők ugyanis behatoltak a rendszerbe és milliónyi személyes információt töltöttek le. Bankszámlaszámokat és más kényes személyes adatokat. Akkor hosszú időre le kellett állítani a rendszert, amíg kiküszöbölték a hibát. Most ilyen veszély egyelőre nincs.

A két hackercsapat egymást is ugratja, de a fő ellenfél a japán multi, a Sony. Az ISIS fekete zászlaját felcsempészték a Sony honlapjára. Az ISIS még az Al Kaidanál is fanatikusabb dzsihád szervezet, amely nemrég késsel kivégzett egy amerikai fotóriportert és erről videót tett közzé.

A Sony érthetően nem örült a fekete lobogónak, mint ahogy a Sony főnök sem élvezte, hogy csak három órás késéssel érkezett San Diegóba az ál-bombariadó miatt. A Sony főnök üzent a hackereknek: jó vicc volt, de elkapunk titeket. Az ügyet immár az FBI vizsgálja.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez