Medvék mentőangyala Szecsuánban

“A medveepe csodaszer”- így tartja a hagyományos orvostudomány Kínában. A medvék isszák meg ennek a levét, mert ketrecbe zárva töltik siralmas életüket, ahol lassan megvakulnak a rémes bánásmód miatt.

 

 

 

 

 

A medvék epéjét csapolják le és árusítják jó pénzért élelmes gazdák, akik ütik-verik ketrecben tartott medvét, ha nem produkál elég váladékot.

A hagyományos kínai orvoslás szerint a medve epéje összekeverve növényi anyagokkal az ember belsejére igen üdvös hatással van. Helyreállítja az életerőt. Aki rendszeresen fogyasztja, az megfiatalodik és jelentősen javul az emésztése.

A modern orvostudomány nem igazolta ezeket az ősi véleményeket, de ez mit sem segít a medvéken Szecsuán tartományban, ahol a medveepe továbbra is csodaszernek számít.

Az Animals Asia alapítvány elhatározta, hogy megmenti a medvéket attól a szörnyű sorstól, hogy egész életüket egy ketrecben kelljen tölteniük, miközben rendszeresen lecsapolják az epéjüket. Csengtuban, Szecsuán fővárosában menhelyet hoztak létre a medvék számára. Itt a medvék szabadon mozoghatnak, és ami még fontosabb: visszanyerhetik a látásukat. Egy brit orvosnő már nyolc medve szemét operálta meg és mind újra látnak.

Persze a nemzetközi állatvédő alapítvány nem tehet csodát Kínában, ahol továbbra is sokan hisznek abban, hogy az örök ifjúság titka az, ha medveepét fogyasztanak. Az állatkínzás persze tilos Kínában, de az istenhátamögötti farmokon senki sem ellenőrzi igazán, hogy mi is történik a medvékkel. Főleg, ha nagy üzletről van szó.

Márpedig a medveepe nem rossz üzlet. Az Animals Asia alapítvány buzdítja a kínai hatóságokat a medvekínzókkal szemben. Rámutatnak arra, hogy a medveepe nemhogy nem csodaszer, de akár káros is lehet az emberre. A kínai hatóságok mosolyogva bólogatnak, de nem nagyon változik semmi Szecsuán tartományban. Csak a külföldi állatvédőket zavarja igazán, hogy medvéket egész életükben egy ketrecben tartanak és rendszeresen lecsapolják az epéjüket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez