A kínai Lenovo átvette az IBM szervereit

Nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot az Egyesült Államok számára, ha az IBM átadja a szervereit a kínai Lenovo-nak. Így döntöttek Washingtonban a hatóságok.

 

 

 

 

 

Az IBM 2,3 milliárd dollárért adta el a szervereket a kínai óriásnak, de az üzlet csak akkor léphetett életbe, ha az USA úgy dönt, hogy nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, ha egy kínai cég kezébe kerülnek a szerverek.

Korábban a Lenovo már megvette az IBM asztali számítógépeket előállító részét. Ez jól is működik. A világ első számú cége lett, amely nemrég rekord profitot produkált. Az IBM átállt a cloud szolgáltatásra, vagyis előre menekül. A régebbi ágazatokat hagyja a Lenovo-ra, amely azokat hatékonyabban tudja működtetni mint az IBM.

Amikor 2005-ben a Lenovo megkezdte az IBM felvásárlását, voltak aggodalmak amiatt Amerikában, hogy egy ilyen stratégiai fontosságú ágazatban előrenyomulnak a kínaiak. Az utóbbi időben elhalkultak az ellenvélemények, mert a hightech élvonalában az Egyesült Államok továbbra is őrzi előnyét a világ második számú gazdasági nagyhatalmával, Kínával szemben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez