Tőzsdére megy a Postabank, a főnöke meg börtönbe

Pekingben a főügyész hivatala közölte, hogy vádat emeltek a Postabank volt főnöke ellen korrupció miatt. Közben az állami Postabank szervezi a részvény kibocsájtást HongKongban és Sanghajban.

 

4 milliárd dollárt szeretne kapni az első részvénykibocsájtás során a Postabank, amely intenzív reklámkampányt folytat HongKongban és Sanghajban.

Kis szépséghibája az ügynek, hogy Pekingben közölték: vádat emeltek a Postabank volt főnöke ellen aktív és passzív korrupció miatt. Tao Liming maga is fogadott el megvesztegetést és ő is élt ezzel a módszerrel, amely különben általános Kínában. A Postabank elnökét már 2012 óta vizsgálták, az ügye most jutott el abba a szakaszba, hogy vádat is emeljenek ellene.

A kínai joggyakorlatot ismerve aligha lehet kétséges, hogy a bíróság el is ítéli korrupció miatt a Postabank volt főnökét. Csak az időzítés furcsa: miért épp akkor közlik ezt, amikor a Postabank arról győzködi a piacot, hogy érdemes az ő részvényeiből vásárolni?

Valószínű, hogy különböző frakciók harcáról van szó, hiszen a korrupcióellenes hadjárat egyik fő célja az, hogy megerősítse Hszi Csinping elnök hatalmát a Kínát kormányzó kommunista párt felett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez