Több ezer koi pontynak ad otthont az elhagyatott pláza

A természetnek nem kell sok idő, hogy visszahódítsa magának az ember által elbitorolt területeket, de egy Thaiföldi pláza esete bárki elképzeléseit felülmúlja.

 

 

 

 

 

A Bangkokban lévő New World pláza 1997-ben zárt be véglegesen.

Az épület teteje beomlott, így több mint egy évtized alatt az esővíz lassan kitölti a romokat. A tömeges szúnyogprobléma megoldása érdekében a helyiek édesvizi koi pontyokat dobtak a vízzel teli épületbe, amiket a város tavából halásztak ki. – írta a Daily Mail.

A tíz éve Thaiföldön élő Jesse Rockwell fotós azt mondta, hogy barátai már évekkel ezelőtt meséltek neki az érdekes jelenségről. Ha nem vesszük figyelembe a kihelyezett rozsdás táblát, miszerint “A belépés szigorúan tilos!“, az épület struktúrája az elmúlt 15 évben semmit nem változott, kivéve, hogy a tömeg a víz alatt van.

“Pár apró halacskával kezdődött az egész, a végén pedig kialakult egy csodálatos önfenntartó, bámulatos városi akvárium.” – olvashatjuk Rockwell blogján. A Bangkok Post szerint a jelenséggel elkezdtek foglalkozni a helyi tisztviselők is, akik aggódnak a szerkezet biztonságossága miatt. Egy bizottság hamarosan megvizsgálja az épületet és ha nem találják megfelelően stabilnak, akkor az épület lebontásra kerül, a pontyokat pedig elszállítják onnan.

{youtube}HwwmMQkCk0I{/youtube}

 

Ford:F.Eszter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez