Okostelefon szegényeknek olcsón

“Ugyanannyit tud, mint az IPhone5, vagy a Samsung Galaxy, de sokkal olcsóbb.” Így reklámozza magát az indiai Karbonn A505, mely csak 26 fontba kerül (mintegy 10 ezer forint).

 

 

 

 

 

Összehasonlítás képpen: az IPhone5 549 fontba kerül, ami egy kis vagyon. A Samsung Galaxy is jóval drágább: 125 font. Miután az indiai okostelefon is Androiddal működik, így a Google összes szolgáltatása elérhető. Magát a berendezést Kínában gyártották, ezért lehet ilyen olcsó.

Elvben csak Indiában kapható, ám az internet korában az ilyen korlátozások már az értelmüket vesztik. Európában is meg lehet rendelni, s miután olcsó, ezért nem kell utána vámot fizetni.

SIM kártyával működik és a teljesítménye összemérhető az IPhone5-el, vagy a Samsung Galaxy-val. Persze, hogy tényleg így van-e, az a gyakorlatban derül ki. Az indiai cég biztos benne, hogy a hazai piacon aratni fog, de szeretne külföldi sikert is. Sok olyan szegény ember van, aki okostelefont szeretne, de nincsen rá pénze.

A Karbonn most azt ígéri: vele jól jár. Korábban a Huawei kínai óriás fejlesztett ki egy olcsó okostelefont Afrika számára. A kispénzű vevők sokan vannak és szívesen zárkóznak fel az okostelefon piacon. Mindehhez persze az kell, hogy az indiai Karbonn A505 a gyakorlatban is igazolja, hogy többe kevésbé ugyanazt tudja, mint az IPhone5 és a Samsung Galaxy.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez