Lecsukták a szingapúri bundakirály jobbkezét

Három évre ítélte a bíróság a 32 éves Eric Dinget, aki egy bundamaffia tagja, sőt később helyettes főnöke volt. Mindenütt vettek futball meccseket. Játékosokat és bírókat egyaránt megkentek főként Ázsiában, de Európában, így Magyarországon is.

 

 

 

A bundakirály, Wilson Raj Perumal jelenleg Finnországban van letartóztatásban. Egy évig Magyarországon is élt, mert az Interpol felkérésére vállalta, hogy segít a nemzetközi bundahálózat felgöngyölítésében.

Perumal a börtönben könyvet írt a legendás bundákról. Többek között azt állította, hogy a pekingi olimpián rengeteg mérkőzés eredményét előre lehetett tudni. Perumal megszólalt a futball-világbajnokság idején is. Elsőként vádolta meg Kamerun csapatát azzal, hogy eladta a mérkőzéseit.

Szerinte más csapatok sem voltak egészen ártatlanok. A FIFA vizsgálatot indított, de konkrét bizonyítékot a bundára nem talált.

Szingapúrban hatalmas pénzekben fogadnak még magyar bajnoki meccsekre is, ezért a megvesztegetés világméretűvé vált. A városállam rendőrsége offenzívát indított, ennek keretében ítélték most el a bundakirály jobbkezét. Konkrétan azt hozták fel Eric Ding ellen, hogy három libanoni bírót vesztegetett meg egy szingapúri nemzetközi meccsen. A bírókat is elítélték.

Sokkal több volt Ding rovásán, de a legtöbb esetet nem sikerült bizonyítani, ezért kapott csak három évet a bundakirály jobbkeze Szingapúrban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez