Magányos munkanélküli lett a szexi kémnő

A 40 éves Mata Hari Észak-Korea hírszerző szolgálatának dolgozott egykor. Ma Dél-Koreában munkanélküli segélyből él. Senki sem akar alkalmazni egy nyugdíjas kémet, akit már senki sem vesz komolyan Dél-Koreában.

Von asszony könnyek között panaszkodik a sajtónak, melynek egykor a kedvence volt. Elnevezték észak-koreai Mata Harinak. Annak a holland táncosnőnek az emlékére, aki az első világháború híres kémnője volt: szexért cserébe szerzett információkat. Von asszony Dél-Koreában a katonai hírszerzés tisztjeivel ismerkedett meg, és tőlük szerzett információkat azokról az észak-koreai menekültekről, akiknek sikerült megszökniük a kommunista Paradicsomból. Von asszony végül lebukott és ötéves börtönbüntetést kapott. Egy éve szabadult. A sajtó felkapta ügyét, de hamar kiábrándult belőle. Kiderült: Von asszony kis hal volt a kémnők között. Nem bíztak rá fontos ügyeket és nem tudott olyan érdekes sztorikat elmondani a hírszerzés és a szex viszonyáról, ami fenntartotta volna a közönség érdeklődését. Ráadásul kiderült az is, hogy gyakran hazudik, és elég ügyetlenül. Így aztán Von asszony magára maradt lányával, akinek apja állítólag egy dél-koreai ” üzletember”. Egyes hírek szerint ez az apa buktatta le az ügyefogyott kémnőt. A nyugdíjas észak-koreai kémnő megpróbált elhelyezkedni pincérnőként. De mivel hamar kiderült a múltja mindenünnen kirúgták. Dél-Koreában elég intenzív kém pszichózis van hiszen a két Korea között nem szűnt meg a hadiállapot. 1953-ban csak fegyverszünetet kötöttek.

Mihez kezd most Von asszony, akinek egyetlen jövedelme az a havi 800 dollár, melyet munkanélküli segélyként kap? Kinek kell egy lepukkant kémnő? A 40 éves kémnő kivándorolni készül. Lányát árvaházba akarja adni. Ő pedig új életet akar kezdeni valahol külföldön, ahol senki sem hallott az észak-koreai Mata Hariról, aki egykor szexért cserébe szerzett információkat Dél-Koreában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez