Szűzlány eladó

300 ezer forintért adta el a lányát egy rendőrtábornoknak Kambodzsa fővárosában egy hétre a családanya, aki a pénzből beteg férje és idős szülei számláit fizette ki. A lány egy arany nyakláncot kapott, hogy “jobb kedvre derüljön”.

 

 

 

 

 

 

 

A lányt annyira megviselte az ügy, hogy a rendőrtábornoknak orvost kellett hívnia hozzá. Az orvos erősítő szereket és vitaminokat írt fel, majd távozott. A tábornok folytatta a “szűzlány képzését”, hiszen ki volt fizetve.

Az eset egyáltalán nem ritka Kambodzsában, ahol az emberek háromnegyede a szegénységi küszöb alatt vegetál. Külföldön reklámozzák is a szolgáltatást: egész Ázsiában népszerű a kambodzsai szexturizmus az eladó szűzlányok miatt. Ázsia keleti felében évezredes mítosz az öregedő férfiak körében, hogy a szűzlányok újra erőt adhatnak nekik, “az örök életet biztosíthatják a számukra”. Mao elnök is szorgalmasan követte ezt a tradíciót. Minden vidéki utazása alkalmából egy szűzlánynak kellett várnia őt, később ezek a lányok gyakran gyermeknek adtak életet. Ők voltak a kis vörös napocskák, a nagy vörös nap, vagyis Mao Cetung gyermekei. A kommunista Kína alapító elnökének halála után a kommunista párt megpróbálta összeszámlálni a kis vörös napocskákat, de olyan sokan voltak, hogy egy idő után feladták.

Kim ír Szen és fia, Kim Dzsongil ugyanezt a módszert követte Észak-Koreában. Gazdag szingapúri, kínai, vagy épp malajziai üzletemberek most Kambodzsába utaznak, ahol szűzlányt lehet kapni 300 ezer forint és 1 millió forint közötti áron. Ez Kambodzsában nagy pénznek számít, de egy üzletembernek természetesen meg se kottyan.

Mi lesz a lányokkal a “beavatást” követően? Többnyire prostituáltak lesznek. A sörkertek egyben nyilvánosházak is Kambodzsában. Sok nemkormányzati szervezet harcol ez ellen Kambodzsában, komoly eredményeket értek már el. Például a gyerekprostituáltak száma lényegesen csökkent.

A pedofil nyilvánosházak jórészét bezárták Phnom Penhben, de ettől eltekintve a szűzlánykereskedelem vígan zajlik, alsó korhatár nincs. Sok szűzlányt 12 éves korában ad el a családja Kambodzsában.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez