Elefántsirató – Telepítsük át az afrikai elefántokat Amerikába

Kihalófélben az elefánt Ázsiában, végveszélyben Afrikában. “Telepítsük át őket Amerikába”- ezt javasolja a National Review című lap, amely felhasználta a Cornell egyetem tanulmányát.

 

 

 

 

 

Ázsiában már csak 40 ezer elefánt él, Afrikában 400 ezer. 1980-ban még egymillió volt a számuk a fekete kontinensen. Az orvvadászok miatt az elefántok száma vészesen csökken. Hol lennének biztonságban? Az Egyesült Államokban.

A Sziklás hegység és a Mississippi közötti Nagy Síkságon 13 ezer évvel ezelőtt elefánt csordák kóboroltak. Oroszlánok, kardfogú tigrisek, amerikai gepárdok és természetesen bölények társaságában. Aztán megváltozott az időjárás és az emberek egyre ügyesebbek lettek: levadászták a vadállatokat. Az említett állatok mind kihaltak Észak-Amerikában, még a bölény is. Egy kormányzati program alapján bölényeket telepítettek a Nagy Síkságra, a vadászatot megtiltották. A bölények vígan élnek ott, ahol már régen nem jártak Észak-Amerikában.

“Az elefántokkal meg lehetne csinálni ugyanezt.”- javasolják az állatvédők a National Review című lapban. Afrikában és Ázsiában nem lehet megvédeni az elefántokat az orvvadászoktól, Amerikában igen. Hogy lehetne elefántokkal benépesíteni a Nagy Síkságot Észak-Amerikában? Kétféle megoldás kínálkozik: a Cornell egyetem kutatói az állatkerti elefántok számát kívánja felduzzasztani, majd innen telepitené ki az elefántokat a szabadba. A National Review egyszerűbb módszert ajánl: telepítsenek tömegesen afrikai elefántokat Amerikába. Ott biztonságban lennének, nem úgy mint Ázsiában, vagy Afrikában.

Nem kellene attól tartani, hogy az elefántok lassan már csak az állatkertek és a vadasparkok lakóiként létezhetnek Afrikában és Ázsiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez