Lehet-e a csoportos nemi erőszak fegyver egy demokráciában?!

“Ha csak egy ujjal is hozzányúltok a mieinkhez, akkor ráeresztem a fiúkat a családotokra. Akkor bizony minden nőtöket megerőszakoljuk!” – így fenyegetőzött Pal képviselő Indiában, aki először letagadta, amit mondott, majd később bocsánatot kért.

 

A választási harcban fenyegette meg a rivális pártot a populista képviselő, aki különben színész és a bengál nyelvű moziban sztárnak számít Indiában. Pártja megnyerte a választást Nyugat-Bengálban. A főminiszter, aki különben nő, rendreutasította a magáról megfeledkezett képviselő urat, de nem bűntette őt meg. Pedig nemcsak ez hangzott el a választási beszédben, hanem az is, hogy a vérmes képviselő lelövi a vetélytárs aktivistáit. Mindezt persze profi politikus módjára azonnal letagadta a képviselő úr, ám a modern világ nem kedvez a hazugoknak. Rögtön kéznél volt egy videó, ahol jól lehet hallani, amint Pal képviselő arra buzdítja embereit, hogy lőjjék le a vetélytársaikat és csoportosan erőszakolják meg a nőket. Indiában az elmúlt hónapokban több csoportos nemi erőszak keltett elemi felháborodást. Különösen azután, hogy több esetben a nők bele is haltak a csoportos nemi erőszakba, ezért jogvédő szervezetek azonnal magyarázatot követeltek.

Ekkor a képviselő úr, aki napokig tagadott, megtört és szörnyű hibának nevezte a brutális felhívást. Azzal mentegetőzött, hogy a választási kampány hevében történt az incidens. Az 1,2 milliárd lakosú Indiában rendszeresen előfordul a brutális fellépés a választási harcok idején és nem ritka a gyilkosság sem. Csoportos nemi erőszakkal viszont nem nagyon szoktak fenyegetőzni, ezért a nagy felháborodás és Pal képviselő pálfordulása Indiában, ahol a közvélemény sokáig elnézően kezelte a csoportos nemi erőszak ügyét.

Ez alapvetően megváltozott, miután egy csoportos nemi erőszak következtében meghalt egy 23 éves lány Delhiben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez