Gary Glitter bíróság előtt – Fiatal lányokkal szexelt

A 70 éves volt popsztárt azzal vádolják, hogy két 16 évesnél fiatalabb lányt úgy vett rá a közösülésre, hogy leitatta őket, illetve kábítószert adott nekik. Mindez több mint harminc éve történt, amikor Gary Glitter Kambodzsában élt, ahonnan pedofil ügyek miatt kiutasították.

 

 

 

 

Paul Gadd ül a vádlottak padján, ez az énekes eredeti neve. A bűntények régiek, de nem elavultak a brit jog szerint. Az ex sztár sötét szemüvegben jelent meg a bíróság előtt, erre állítólag egészségi okokból van szüksége. Az egykor népszerű énekes ügyvédei arra alapozzák a védelmet, hogy a hetvenes-nyolcvanas években mások voltak a szokások és az erkölcsök Nagy-Britanniában.

Gary Glitter már akkoris botrányokba keveredett, ezért is költözött át Phnom Penhbe, ahol olyan szállodákban lakott, melyek pedofil szolgáltatásokat is nyújtottak. A nemzetközi felháborodás hatására a brit sztárnak el kellett hagynia Kambodzsát.

A két lány ügye 1979-hez és 1980-hoz köthető. A 70 éves betegeskedő sztár börtönbüntetésre számíthat, ha beigazolódik a vád, hogy ifjú lány rajongóit úgy vette rá a szexre, hogy leitatta őket, illetve kábítószert adott nekik Nagy-Britanniában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez