Metilalkoholt ivott a 23 éves turistalány – Belehalt

Araknak hívják azt a helyi pálinkát, melyet az olcsó metilalkohollal “dúsítanak”. Egy 23 éves brit kozmetikusnő ebből ivott Indonéziában. Öt nap múlva a kórházban meghalt.

 

 

 

 

 

 

Alig hajtotta le a ginnek nevezett helyi italt a lány, aki barátja társaságában utazgatott Indonéziában, azonnal rosszul lett. Fejfájás gyötörte és másnaposnak érezte magát. Lefeküdt aludni, hogy túltegye magát a helyi ginen, de ez súlyos hiba volt. Mire felébredt megvakult és egész teste rangatózott. Azonnal kórházba vitték, de már késő volt: 23 éves korában belehalt a helyi pálinkába, az arakba!.

Eredeileg az arakba nem kerülhetett volna metilalkohol, de az igazi alkoholt magas adó sújtja Indonéziában, amely a világ legnépesebb muzulmán országa. A helyi pálinkafőzök átálltak a metilalkoholra. Csak viszonylag kis mennyiséget kevernek bele, de olykor ennyi is elég a végzetes hatáshoz. A turistákat általában óva intik az olcsó helyi italoktól és ételektől, mert ezeket nem ellenőrzi senki Indonéziában.

A tragikus baleset kapcsán pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy a színtelen és szagtalan metilalkohol hasonló jeleket produkál, mint a másnaposság. Csakhogy a metilalkoholt nem lehet kialudni, hanem azzal azonnal orvoshoz kell fordulni. A fiatal brit kozmetikusnő ezt elmulasztotta, így életét kioltotta egy pohár arak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez