A világ legnépszerűbb söre a kínai Snow

110 milliárd pintet gurítottak le tavaly ebből a sörből, melyet külföldön alig ismernek. A második helyen is kínai sör áll, a Tsingtao. A Mennyei-Birodalom sörben már megszerezte a világelsőséget.

 

 

 

 

 

Alig több mint százéves a sörfőzés hagyománya Kínában. Csingtao kikötőjében kezdték el gyártani német mesterek, az első világháború előtt ugyanis Csingtao német ellenőrzés alatt állt. A növekvő vásárlóerő napjainkban nagyon fellendítette a kínai sörfogyasztást. A Snow /Hó/ sör a délafrikai SAB Miller és a kínai China Resources közös produkciója. Az első tíz között négy kínai sör van. A második helyezett a Tsingtao, a hatodik a Yanjing, a nyolcadik pedig a Harbin. Gyorsan tegyük hozzá, hogy ez a világ legnépszerűbb söreinek listája, egyáltalán nem biztos, hogy ezek a legjobbak is. Az amerikaiak kedvenc söre, a Bud Light a harmadik helyre szorult vissza, csak fele annyi fogyott belőle, mint az első helyezett Snow sörből.

Az Európában jólismert sörökből a Budweiser, a Skol, a Heineken és a Coors Light szerepel még a tízes listán, melynek összeállítói megjegyzik: Ázsia tör előre ezen a téren is, vagyis idén és jövőre minden bizonnyal még erősebb lesz Kína pozíciója a világ sörfogyasztásában.

Ez egyúttal figyelmeztetés is a sör multiknak, hogy a sör jövője a Mennyei-Birodalomban dől el. Aki ott nincs jelen a piacon, az búcsút mondhat régi dicsőségének, melyet Európa és Amerika kocsmáiban szerzett meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez