Növekvő tendenciát mutat a kínai autóipar

Jelentősen, 13 százalékkal több autót értékesítettek májusban, mint áprilisban.

A Bloomberg hírügynökség információi szerint személyautókból 1,5 millió darabot adtak el májusban.
A listát az amerikai gyártók, közülük is a General Motors vezeti, amely 9,2 százalékkal növelte eladásait. A második helyezett a Ford lett, 32 százalékos forgalom-emelkedéssel az előző hónaphoz képest. A japán gyártók is jó hónapot zártak, a Honda 10 százalékkal több autót értékesített, ami rekordnak számít a cég kínai piacán, a Toyota és a Nissan pedig 3-3 százalékkal tudta növelni eladásait.

“Kína járműkereslete folyamatosan nőtt idén, a sort a külföldi márkák vezetik. Egyre erősödik a verseny a hazai és a külföldi gyártmányú autók között, nagyon jönnek fel a nemzetköziek, mindenki nagyobb részt szeretne a hatalmas piacból” – mondta Harry Chen, a Guotai Junan Securities elemzője.

A két nagy amerikai autógyár rendkívül jó évet tudhat maga mögött, tavaly a kínai piacon a General Motors 3,16 millió autót adott el, ez 11,4 százalékos emelkedés az előző évhez képest, a Ford pedig több mint 935 ezres forgalmával szintén minden korábbi rekordját megdöntötte.
Kína a világ legnagyobb autópiaca és autógyártója, folyamatosan növekvő tendenciával. 2013-ban 13,9 százalékkal nőttek az eladások az egy évvel korábbihoz képest.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez