Nyugdíjas szerelem terrorista pénzmosással

“Mindörökké szeretni foglak!”- ígérte egy malajziai nő a neten egy 61 éves brit rokkantnyugdíjasnak, aki meg is adta a bankszámlaszámát. Talált rajta 150 ezer fontot (55 millió forint), majd jött a rendőrség és letartóztatta.

 

 

 

 

 

A Magányos szívek klubjában a világhálón a brit nyugdíjas megismerkedett egy malajziai nővel, aki tehetős üzletasszonynak mondta magát. Azt állította, hogy munkatársai dolgoznak neki Európában, ezért szeretne neki pénzt küldeni. Smith úr, a brit nyugdíjas meg is adta a bankszámlaszámát. Csodák csodájára nem nyúlták le a pénzét, hanem talált ott még plusz 150 ezer fontot (55 millió forint). A nyugdíjas megörült ennek és kérte malajziai szerelmét, hogy írja meg, hogy hova küldje a pénzt? Válasz helyett egy szakító nyilatkozat érkezett. Erre a brit nyugdíjas úgy érezte: övé a pénz. Meghívta tehát a barátait egy nagy vacsorára egy előkelő étterembe. A fizetéskor derült ki: a bank letiltotta a számlát.

Megjött a rendőrség is, a szerelmes nyugdíjast letartóztatták.

Külföldi terroristák pénzmosási akciójában vett részt. Konkrétan 600 ezer fontot róttak fel neki, vagyis a négyszeresét annak, mint amennyi a számlájára érkezett (220 millió forint).

Kiderült, hogy a szerelmes nyugdíjast pénzügyi öszvérnek akarták használni. Így hívják azokat a balekokat, akik megadják a bankszámlaszámukat ismeretleneknek. Egy ázsiai terrorista szervezet oly módon szerzett pénzt, hogy hackerek segítségével számlákat tört fel és fosztott ki, majd a pénzt legális számlákon keresztül próbálta meg tisztára mosni. Így került a képbe a nyugdíjas, aki persze semmit sem értett az egészből.

Melyik ázsiai terrorista szervezetről van szó?

Ezt a brit terrorelhárítás nem közölte a bírósággal sem. Börtönbe kell-e mennie az átvert nyugdíjasnak? Nem. A bírónő úgy látta, hogy ő a szerelmes balek szerepét játszotta ebben a kínos történetben.

“Ön bölcsebb lett!”- fogalmazta meg a bírónő, aki felmentette a szerelmes nyugdíjast, aki egy ázsiai terrorista szervezet pénzmosási akciójába keveredett bele Nagy-Britanniában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez