A vietnami zavargásokban legalább már 20 ember meghalt

Vietnam középső részén Kína-ellenes zavargások zajlanak, melyek a két ország dél-kínai-tengeri területi vitájával kapcsolatban törtek ki. A zavargásokban már 20-an meghaltak. 

Legalább húsz ember életét vesztette Vietnam középső részén csütörtökön Kína-ellenes zavargásokban, amelyek a két ország dél-kínai-tengeri területi vitájával kapcsolatban törtek ki. A Reuters hírügynökség kórházi forrásai szerint öt vietnami munkás és tizenhat kínai halt meg a Ha Tinh tartományban történt összecsapásokban. Az erőszakcselekményekben több mint száz ember sérült meg.

A zavargások kedden törtek ki több dél-vietnami ipari parkban, és szerdán késő estére a középső országrészre is átterjedtek. A munkásokat az bőszítette fel, hogy Kína május elején olajfúró tornyot vontatott egy olyan dél-kínai-tengeri területre, amit Vietnam is magáénak tart.

A rendőrség közlése szerint a déli Binh Suong tartományban legalább 460 kínainak vélt vállalat gyárait rongálták meg, köztük több tajvani és dél-koreai cégét is. A zavargásokban legalább 40 rendőr megsérült, akiket kövekkel dobáltak meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez