Szívinfarktust kapott a Samsung főnöke

A 72 éves Li Kanhit (Lee Kunhee) vasárnap megoperálták, mert szívinfarktust kapott. Dél-Korea leggazdagabb emberének az állapota a műtét után kielégítő- mondták az orvosok Szöulban.

 

 

 

 

A Samsung birodalom feje 2008-ban átadta ugyan a napi ügyek intézését a fiának, de továbbra is ő hozott meg minden fontos döntést a világcég ügyeiben. Li Kanhi édesapjától örökölte a Samsung birodalmat és igazi világcéggé fejleszette azt. Jelenleg az okostelefonok piacán a Samsung az első a globális piacon, de a televíziók és a hűtőszekrények terén is az élvonalban van.

A Forbes listáján, amely a világ leggazdagabb embereit tartalmazza, Li Kanhi neve mellett több mint 11 milliárd dollár szerepel. Ezzel ő Dél-Korea leggazdabb embere. Tőle minden bizonnyal a fia veszi majd át a Samsung ügyeinek intézését. A Li családban csúnya örökösödési per zajlott, mert Li Kanhi bátyja úgy érezte: öccse kisemmizte őt. Hatalmas összeget követelt kárpótlásként, de sikerült peren kívül megegyezniük.

A Samsung és az Apple késhegyig menő harcot vív egymással az okostelefonok piacán. Az Apple azt állítja: a Samsung lekoppintotta az I Phone-t. San Franciscóban egy bíróság igazat adott az Apple-nek és komoly kártérítésre kötelezte a dél-koreai céget. Ettől függetlenül a Samsung okostelefonok folytatják diadalútjukat a világban, melyet Li Kanhi alapozott meg, aki most egy infarktust követő műtét után lábadozik egy szöuli kórházban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez