Kínai rendőrök az Eiffel torony árnyékában

Francia és kínai rendőrök együtt vigyáznak majd a kínai turistákra ebben a szezonban- közölte a belügy Párizsban. Tavaly egy egész kínai turistacsoportot kizsebeltek. Elvittek 7500 eurót, a repülőjegyeket és az útleveleket. A turistacsoport vezetőjét jól elagyabugyálták.

 

Ezután döntött úgy a belügy Párizsban és Pekingben hogy jó lesz, ha kínai rendőrök is vigyázzák a turisták lépteit az Eiffel torony árnyékában és más híres látványosságok mellett. A kínai turisták ugyanis különlegesen jó célpontot jelentenek a banditáknak. Általában sok készpénzt visznek magukkal és nem számítanak támadásra Párizsban.

Legalábbis eddig nem számítottak, de a kínai idegenforgalmi hivatal párizsi embere az újságíróknak elmondta, hogy fogytán a bizalom a francia rendőrök iránt. A kínai turisták nem érzik úgy, hogy megkapnák a megfelelő figyelmet és védelmet a francia fővárosban. Pedig egy átlagos kínai turista 1300 eurót költ itt el és ezzel a Mennyei-Birodalom polgárai az élvonalban vannak. A szebbik nem ugyanis imádja a párizsi divatot, amely persze méregdrága.

Miért van ennyi készpénz a kínai turistáknál? Miért nem használnak hitelkártyát? Mert eléggé bizalmatlanok a bankokkal szemben, ezenkívül pedig Kínából nehéz kihozni a pénzt hivatalosan. A készpénz viszont mindig jó megoldás, ha valaki nem nagyon kívánja, hogy a pénz eredete után tudakozódjanak. A banditák kifigyelték, hogy a kínai turista a legjobb zsákmány.

Legalábbis eddig annak számított Párizsban, ahol idén egymillió kínai turistára számítanak. Idén ünneplik ugyanis azt, hogy Kína és Franciaország ötven éve felvette a diplomáciai kapcsolatot egymással. Ezért aztán francia-kínai vegyes járőr vigyáz majd a turistákra az Eiffel torony árnyékában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez