Szingapúr kérte a bundakirály kiadatását

Nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogták Finnországban Wilson Raj Perumalt, a szingapúri bundakirályt, aki Ázsiában, Európában, sőt Ausztráliában is vásárolt mérkőzéseket. Magyarországon állítólag a rendőrség informátora volt.

 

 

 

Az ifi válogatott atléta sportszervezőként kívánt boldogulni, de hamar rájött arra, hogy a nagy pénz a sportfogadásban van. Meccseket szervezett mindenütt, például a Vasas csapatát is ő utaztatta ki Ázsiába különböző kupameccsekre. A nagy húzása az volt, hogy kamu afrikai válogatott csapatokat léptetett fel ázsiai kupákban. Így érkezett Ázsiába Zimbabwe, vagy Togo “válogatottja”, amelyiknek semmi köze sem volt az érintett államok legjobb tizenegyéhez. Azután jött a sportfogadás: megbundáztak mérkőzéseket Olaszországban, Németországban, Magyarországon, Finnországban és Ausztráliában is.

A bundakirály Rovaniemiben bukott le, a finn Mikulás városában, ahol komoly pénzeket fizetett a helyi csapat afrikai játékosainak, hogy eladják a meccseket. A finn rendőrök elkapták, de a szingapúri bundakirály, aki valamikor atléta volt elszaladt. A rendőrök csak mosolyogtak, mert Lappföldön akkor -30 fok volt, a szingapúri bundakirály pedig mindössze egy pólót és egy farmert viselt. Hamarosan fel is adta magát a rendőrségen. 2011-ben kétéves börtönbüntetést kapott. Ekkor állítólag átállt a másik oldalra és az Interpol informátora lett.

Magyarországon is járt 2012-ben. A magyar rendőrség állítólag azokra a szálakra volt kiváncsi, melyek a magyar focihoz vezettek.
Miről tájékoztatta Wilson Raj Perumal a rendőröket? A BBC értesülései szerint elmondta, hogy Kínából pénzelik az egész hálózatot. Szingapúrban működik az agytröszt, amelyik megbundázza a foci meccseket a világ bármelyik részén, azután pedig a helyszínre utaznak az ügynökök és megveszik a megvehető labdarúgókat.

A szingapúri férfi valamilyen oknál fogva visszatért Finnországba, ahol újra letartóztatták. Most Szingapúr kéri a kiadatását, nemcsak a foci bundák miatt. A hirtelenharagú bundakirály a szingapúri repülőtéren fellökött egy parkolóőrt. A városállam szigorú rendőrei elkapták és kiderült, hogy érvényes jogsija sincs. Biróság elé állították, de szabadlábra helyezték és a következő tárgyalás előtt megszökött. Ezért is felelnie kell majd Szingapúrban a bundakirálynak, ha Finnország kiadja a vállalkozó szellemű egykori ifi válogatott atlétát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez