Öregedő vőlegény az ifjú menyasszonyhoz: “Fizess vissza mindent!”

Több mint egymillió jüant (mintegy 160 ezer dollárt) követel a 63 éves vőlegény 22 éves menyasszonyától Hunan tartományban, Kína déli részén. Az ok: az ifjú hölgy a házasság előtt meggondolta magát.

 

 

 

 

 

A dühös vőlegény viszont egy írásbeli szerződést lobogtatva rohant a bíróságra. A szerződés szerint a 22 éves lány nőül megy hozzá, ha kap 800 ezer jüant. A szerződést annak rendje és módja szerint megkötötték, méghozzá magasrangú rendőrtisztek jelenlétében a helyi rendőrkapitányságon. A határidő május elseje. Hogy lett a 800 ezer jüanból több mint egymillió? Úgy, hogy a megcsalt vőlegény hozzászámolta az értékes nászajándékokat is. Ekkora korkülönbség Kínában ritka, mert úgy tartják, hogy az öregedő férj nem hoz szerencsét a házasságba akkor, ha a menyecske a lánya, vagy épp az unokája lehetne. Ezért is szerepel a szerződésben 800 ezer jüan, amely hatalmas összegnek számít Kínában, vidéken legalábbis.

Hunan tartomány egyébként Mao elnök szülőföldje és a legendás kommunista vezérről is köztudott volt, hogy szerette a nála jóval fiatalabb lányokat. Ennek okán minden vidéki útja során 20 év alatti lányok várták a jóval 70 feletti Mao Cetungot. Az elnök sosem használt óvszert, így az alkalmi találkozásból gyakran gyermek született. Mao elnök halála után Pekingben kiadták a jelszót: össze kell számolni, hogy hány kis vörös napocska látta meg a napvilágot! 1000 után abbahagyták a számlálást a kommunista párt központjában.

Mi lesz most a 63 éves öregedő vőlegény és a 22 éves leányzó frigyével? A per még zajlik. Ha a leányzó meggondolja magát és mégis férjhez megy, akkor a bíróság minden jót kíván az “ifjú” párnak. Ha a 22 éves leányzó nem adja be a derekát, akkor minden bizonnyal fizetnie kell, hiszen a házassági szerződést a körzeti rendőrkapitány is hitelesítette.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez