Amit Koreában angolul tudni kell: Káromkodni

Azt szoktuk mondani, hogyha egy idegen ország nyelvét kissé meg akarjuk tanulni, akkor érdemes alapvető mondatokkal kezdeni a tanulást, mint a „Jó napot”, „Jó reggel”, „Hol van az állomás?”- Hogy néhányat említsünk a legalapvetőbb mondatokból, melyet udvariasságból is megtanul az ember, ha külföldre megy.

 

 

 

 Az alábbi videó azt bizonyítja, hogy néha meg kell szabadulnunk az efféle sztereotípiáktól. Legalábbis így gondolhatja az a tanár, aki angolul káromkodni tanítja a koreaiakat.

Lehetséges, hogy a videóban szereplő férfi úgy gondolja, hogy utazásunk során ezen kifejezések segítségükre lehetnek, ha az angol nyelvet használjuk?

{youtube}wAkX1giNels{/youtube}

Nos, annyiban bizonyára hasznos lehet, hogy ha valaki nem a megfelelő szavakkal illet minket, akkor legalább tisztában leszünk azzal, hogy milyen sértést kaptunk. Erre kiváló példa a Valami Amerika 2 című film, amiben egy angol nyelvet nem ismerő szereplő kérdésére, hogy angolul mi a szotyi, azt felelik „fuck you”. A maffiózók csak később jönnek rá, hogy át lettek verve, úgyhogy mindenki szépen vegye át még egyszer a videó tartalmát.

Na jó, csak vicceltem!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez