Emberrablás a Fülöp-szigeteken

2,5 milliárd forint váltságdíjat követel kínai foglyuk elengedéséért az a hét Fülöp-szigeteki fegyveres, aki a múlt héten egy malajziai üdülőhelyről elrabolt egy kínai nőt és egy filippínó női alkalmazottat.

“Elküldtük csapatunkat, a rendőrséget és a tárgyalókat, hogy egyezkedjenek a váltságdíj csökkentéséről” – közölte Ahmad Zahid Hamid belügyi tárcavezető a TV3 nevű malajziai magántelevízió műsorában. Az emberrablás Malajziai keleti részén, a Sabah Semporana üdülőhelyen történt. A Fülöp-szigeteki hatóságok úgy gondolják, hogy a két nőt elrablóik az ország legdélebbi tartományában, Tawi-Tawi szigetén található Simunul városába vitték. A Sabah Semporana malajziai üdülőhely hajón nagyon könnyen megközelíthető a Fülöp-szigetek déli részéről, ahol több muszlim fegyveres csoport és emberrablásból élő banda tanyázik.

Mohamed Mentek, az üdülőhely biztonsági tisztségviselője elmondta, hogy az emberrablók telefonon felvették a kapcsolatot a 29 éves kínai nő, Kao Hua-jüan családjával. A kínai nőt április másodikán, szerda éjjel vitték el álarcos támadók egy bungaló teraszáról, miközben barátnője, egyben szobatársa egy másik helyiségben zuhanyozott. Az emberrablás másik áldozata, egy 40 éves filippínó nő a recepción dolgozott, érte nem követelnek váltságdíjat a fegyveresek.

Az emberrablók valószínűleg az Abu Sayyaf nevű, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló iszlamista csoport tagjai, akik főként külföldieket és keresztényeket igyekeznek túszul ejteni abban a reményben, hogy foglyaik szabadon bocsátásáért busás váltságdíjat kapnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez